Toiminta-ajatus

Koljonvirran Ratsastajat ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Koljonvirran Ratsastajat ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Vuonna 2021 toimitaan vallitsevan koronatilanteen mukaan. Seura pyrkii  järjestämään toimintaa ja tapahtumia tämän toimintasuunnitelman mukaisesti.

Kilpailutoiminta:

Seura järjestää toimintavuoden aikana kilpailuja este- ja kouluratsastuksessa. Suunnitteilla on myös seuracup. Loppuvuodesta kilpaillaan myös seuramestaruuksista seuratasolla este- ja kouluratsastuksessa. Mahdollisuuksien mukaan pyritään järjestetämään myös maastotaitokilpailut. Kilpailuja järjestetään myös keppihevosratsukoille, mikäli osallistujia on riittävästi. 


Valmennustoiminta:

Kouluratsastuksessa Päivi Kinnunen käy valmentamassa Koljonvirran Ratsastuskeskuksella. Vuokko Porthan käy myös valmentamassa maneesilla sovitusti. Esteratsastusvalmennusta ja muita lajivalmennuksia järjestetään kiinnostuksen ja kysynnän mukaan. Valmentautumista ja harjoittelua vikellyksen parissa jatketaan.

Koulutukset:

Seura järjestää sääntökoulutuksen kilpaileville jäsenille ja kaikille asiasta kiinnostuneille.
Seura kannustaa jäseniään kouluttautumaan myös kilpailujen toimihenkilötehtävissä osallistumalla esimerkiksi Kipan ja Equipen käyttökoulutukseen. Jäsenistön tietotaitoa kehitetään mm. koulutusten avulla sekä seuran sisäisesti esimerkiksi perehdyttämällä kilpailujen toimihenkilöt tehtäviinsä.


Seura tukee mahdollisuuksiensa mukaan jäseniä, jotka kouluttautuvat valmennus- tai tuomaritehtävissä vuoden aikana. Lisäksi kannustetaan osallistumaan lisenssitoimihenkilökoulutuksiin (stewardit, tuomarit, järjestyksenvalvojat jne.) Seura osallistuu koulutusten kustannuksiin jolloin kouluttautuja sitoutuu toimimaan seuran kilpailuissa toimihenkilönä.


Seuratoiminta ja tapahtumat:

Seura osallistuu aktiivisesti ja esittelee toimintaansa Iisalmen ja lähialueen tapahtumissa. Vuoden tavoitteena on järjestää yhdessä Koljonvirran Ratsastuskeskuksen kanssa avoimet ovet ja nouse ratsaille- tapahtuma.

Seura kartoittaa kiinnostusta yhteiselle seuramatkalle, joka voidaan järjestää myös yhteistyössä lähialueen seurojen kanssa.

Koulutuksia, luentoja ja oheisliikuntaa pyritään järjestämään mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan jäsenistölle.

Loppuvuodesta vietetään pikkujouluja, joiden yhteydessä palkitaan vuoden aikana ansioituneita seuran jäseniä. 

Seuran toimintaa ja tapahtumia suunnitellaan myös yhteistyössä Koljonvirran Ratsastuskeskuksen ja muiden toimijoiden kanssa. Vuoden tapahtumia ja toimintaa järjestetään tilanteen mukaan. Talkoopassi on kokeilussa vuoden 2021.

Aikuistoiminta:

Tavoitteena on kannustaa senioreita mukaan seuran toimintaan, kilpailuihin sekä muihin tapahtumiin tallilla ja muualla. Seuralla on kaikille 18-vuotta täyttäneille  seuran jäsenille avoin sennutiimi.
Juniorit:

Seura järjestää heppakerhon kaikille yli 7-vuotiaille hevosista ja hevosharrastuksesta kiinnostuneille. Heppakerhossa harjoitellaan hevosharrastustaitoja.

Heppakerhon lisäksi juniori-ikäisille on oma junnutiimi, jonka toiminnan tarkoituksena on aktiivisesti luoda monipuolista toimintaa junioreille. Nuorisotoimintaa kehitetään seuran nuorten jäsenten omien toiveiden ja ajatusten mukaan.


Talkoot:

Seura järjestää talkoita Koljonvirran Ratsastuskeskuksella esimerkiksi pihansiivouksen, lumenpudotuksen sekä kilpailuiden ja tapahtumien järjestämisen ja valmistelemisen merkeissä. Kaikkia seuran jäseniä kannustetaan osallistumaan aktiivisesti talkoisiin. Talkoopassi on kokeilussa vuoden 2021.


Kokoukset:


Yleisiä kokouksia pidetään kaksi kertaa vuodessa: keväällä on sääntömääräinen kevätkokous sekä syksyllä sääntömääräinen syyskokous, jossa hyväksytään seuran toimintasuunnitelma- ja talousarvio sekä valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle seuraaviksi kahdeksi vuodeksi ja puheenjohtaja seuraavaksi vuodeksi.

Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja tarvittaessa useammin. 

Kiinteistö:

Vuoden 2021 aikana on tarkoitus siistiä takapihan alue sitten kun kevyenliikenteen väylä on rakennettu. Katsomoprojekti saatetaan loppuun. Vuoden 2021 aikana maalataan ratsastuskeskus-rakennus. Myös  vesikaton paikkaus jatkuu ja kiinteistölle tehdään yleistä vuosihuoltoa. 

Markkinointi ja tiedottaminen: 

Seura tiedottaa toiminnastaan Koljonvirran Ratsastuskeskuksella olevalla ilmoitustaululla sekä seuran omilla kotisivuilla ja facebook-sivulla sekä Instagramissa. Somekanavien avulla seura pyrkii tekemään toiminnastaan näkyvämpää ja tiedottaa toiminnasta sekä tulevista tapahtumista. Seura on esillä lähialueen tapahtumissa kuten Liikutaan Yhdessä Iisalmi-tapahtumassa ja Louhenkatupäivässä. 

Muut asiat:

Koljonvirran Ratsastajat ry on valittu Suomen Ratsastajainliiton vuoden 2020 seurakehittämisvalmennukseen. Valmennus siirtyi alkavaksi vasta vuonna 20